Dr. Servet Karayün

Mezoterapi

Mezoterapi, vitamin, enzim, aminoasit ve mineral gibi bazı temel yapıtaşlarından oluşan ilaç bileşimlerinin cildin orta katmanına enjekte edilmesidir. Bu yöntemde ilaçlar direk olarak sorun yaşanan bölgeye enjekte edildiği için ilacın etkisi vücut geneline dağılmaz ve sadece istenen bölge üzerinde etkili olur. Oral yolla alınan ilaçların çoğu sindirim sisteminde tam emilmeden vücuttan dışarı atılır. Mezoterapi nispeten eski bir uygulamadır. Modern anlamda ilk kullanımı bundan tam 60 sene önce yapılmış ve günümüzde de hala etkin bir biçimde, gelişmiş olarak uygulanmaktadır. Mezoterapinin kelime anlamı orta deri tedavisidir. Hastanın şikayetlerine bağlı olarak ilaç bileşimleri bu orta deri katmanına enjekte edilmektedir. Tedavi edilecek bölgeye çok ince iğnelere sahip enjektörler aracılığı ile bahsedilen ilaç bileşimleri enjekte edilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ilaçların sağlık bakanlığı onaylı olması gerekliliğidir. Bunun dışında doz ayarlanması da mezoterapi uygulamasından hastanın elde edeceği sonucu doğrudan etkilemektedir. İlaç bileşimlerinin lokal olarak enjeksiyonunun sağlanmasının avantajı ise yan etki olasılığının düşük olmasıdır. Ayrıca bölgesel enjeksiyon sayesinde ilacın etkilerinden daha çok yararlanılır ve daha az ilaç vücuda girerek daha çok fayda sağlanır.

Mezoterapi Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Donuk ve parlaklığını yitirmiş olan ciltlere bakım yaparak yenilenme ve gençleştirme sağlamak
  • Ciltte elastikiyet kaybının önüne geçmek ve cildin yaşlanmasını önlemek
  • Yaşla birlikte gelişen yüzün yorgun görünüşünü gidermek
  • Güneş’in ultraviole ışınlarının etkisini cilt yüzeyinde azaltmak veya güneş dolayısıyla zarar görmüş ciltleri tedavi etmek
  • Leke tedavilerinde takviye edici unsur olarak kullanılmak suretiyle, lekeleri gidermek
  • Akne (sivilce) izi, yara, yanık veya diğer izlerin tedavisinde kullanılmak
  • Çatlak tedavisinde veya önleminde kullanılmak
  • Selülit veya bölgesel incelme
  • Saç dökülmesinin önlenmesi ve diğer saç sorunları

Yüz Mezoterapisi (Mezolift)

Yüzde oluşan cilt sorunlarının tedavisinde mezoterapi aktif olarak kullanılmaktadır. Mezolift öncesinde yüz bölgesi dezenfekte edilir. Yüz bölgesi hassas olduğu için uygulama öncesinde lokal anestezik etkili bir krem sürülebilir. Bu sayede işlem esnasına hastanın konforu arttırılmış olunur. Sonrasında yüz mezoterapisi (mezolift) için hazırlanan özel karışım cilt altına enjekte edilir.

Mezoterapi işleminin ardından yüz daha canlı gözükür. Ayrıca daha dinlenmiş ve yorgunluktan kurtulmuş bir cilt yapısı ortaya çıkar. Cilt elastikiyeti artarak sarkmaların önüne geçilmiş olunur.

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) için Başlıca İçerikler

  • Hyaluronik asit
  • Bakır
  • Magnezyum
  • Selenyum
  • Silica
  • DMAE
  • Lidocaine
  • Vitamin A, B, C
  • Çinko
  • Nükleik asitler
  • Amino asitler
  • Glutatyon

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Kimlere Uygulanmaz

Yüz bölgesinde aktif enfeksiyon bulunanlar, cilt kanseri bulunanlar, uygulanacak maddelere aktif alerjik reaksiyonu bulunanlar, gebelik durumunda olanlar ile emziren annelere uygulanması çok doğru bulunmamaktadır. Ayrıca aşırı düzeyde kırışıklık ve sarkıkları bulunan kişilere başat tedavi olarak uygulanması doğru değildir. Ancak diğer tedavilerin yanında destekleyici rolde uygulanması olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Yan Etkileri Nelerdir?

Yüz mezoterapi uygulamasının çok önemli ve kalıcı bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte işlemin ardından hafif morluklar ve kızarıklıklar görülebilir. Nadiren alerji ve enfeksiyon oluşumu gözlemlenebilir. Fakat bu etkiler geçicidir ve kolaylıkla tedavi edilebilir. Ayrıca bahsedilen bu etkilerin oluşumu nadiren görülür. Makyaj kullanımında herhangi bir sakınca yoktur.

Saç Mezoterapisi

Ortalama bir insanın günlük 100 ila 150 tel arasında saç dökülmesi yaşaması gayet doğaldır. Fakat bu miktarın üzerindeki dökülmeler sorun teşkil etmekle birlikte önlem alınması ve tedavi edilmesi gerekir. Mezoterapi uygulaması doğru ve uygun ilaç bileşimleri halinde uygulandığı taktirde saç dökülmesinin önüne geçilir. Saç derisi beslenmiş olunur ve dolayısıyla saçlar daha canlı gür bir duruma gelirler. Saç mezoterapisi cinsiyet ayrımı olmaksızın uygulanabilmektedir. Uygulamanın etkileri ortalama 4 ila 5 seans sonrasında ortaya çıkmaktadır. Tedavinin devamlılığı olduğu taktirde ise saç altında deaktif durumda bulunan saçlar cilt yüzeyine çıkmakta, saç telleri kuvvetlenmektedir. İşlemin ardından geçici süreli baş ağrısı oluşabilmekte fakat bu durum oldukça nadir görülmektedir.

Selülit Mezoterapisi

Günümüzde kadınların çoğunda görülen ve estetik açıdan çoğu kimseyi rahatsız eden selülitlerin tedavisinde mezoterapi aktif bir biçimde kullanılmakta ve oldukça etkili sonuçlar alınmaktadır. Mezoterapi, kan dolaşımını düzenli hale getirerek bölgede ödem oluşumunu önler ve yağların parçalanmasını sağlayıp yağ birikiminin önüne geçer. Bozulmuş bağ dokusunun yenilenmesini sağlayarak selülit görünümünde azalmayı sağlar. Selülit mezoterapisinde hissedilen ağrı son derece azdır. İşlem sonrasında ise oluşabilecek hafif morluklar ve kızarıklıklar tamamen geçicidir.

Mezoterapi Kaç Seans Uygulanmalı?

Mezoterapi uygulaması hangi amaçla uygulandığına bağlı olarak seans sayısı değişiklik göstermektedir. Ciltteki problemin türüne göre değişen mezoterapi seans sayısı uygulamanın yapıldığı bölgeye göre de değişiklik göstermektedir. İşlem minimum olarak 4 seans uygulanmalıdır. Etkili sonuçların ortaya çıkması 4. Seanstan sonra oluşmaktadır. Yüz mezoterapi uygulamasında başlangıçta 1 ila 4 haftalık aralıklarla 4 ila 6 seans uygulanmalıdır. Ayrıca ortalama 6 aylık periyotlar halinde tekrar edilir ise etkisi daha üst seviyelere çıkarak kalıcılığa yakın olacaktır. Saç mezoterapisinde ise ortalama 6 seans yeterli olarak görülmektedir. Seanslar ise ortalama olarak 15 günlük aralıklarla uygulanmalıdır. Selülit amacıyla uygulanmasında ise kişinin cilt durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 10 seanslık bir süreç gereklidir. Bunun yanında selülitlerin tekrar etmemesi için kişinin beslenme ve egzersizlerine dikkat etmesi, eğer mümkünse 6 ay ila 1 yıllık süreçte tekrar edilmesi faydalı olacaktır.

Mezoterapi İşlemi Güvenilir midir?

Mezoterapi işlemi sakınca olmayan ve bu maddelere alerjik reaksiyon göstermeyen kişilere uygulandığı taktirde son derece güvenilir bir işlemdir. Ayrıca mezoterapi işleminin güvenilir kişilerce uygulanması bu ilaçların yetkili kurumlarca onaylı bulunması ve uzman hekim kontrolünde olması da oldukça önem teşkil etmektedir. Bunun sebebi doğru dozlarda enjeksiyon yapılmadığı taktirde arzu edilen sonuçların ortaya çıkması mümkün olmayabilir hatta bazı istenmeyen sonuçlar veya yan etkiler de ortaya çıkarabilir. Bu sebeple araştırmalarınızı fiyat perspektifinden değil, kalite perspektifinden yapmanız sizin açınızdan oldukça faydalı olacaktır. Son olarak uygulama yapılan merkezin hijyen şartlarına dikkat etmesi gereklidir. Aksi taktirde istenmeyen bazı durumlarla karşılaşılması işten bile değildir.

Mezoterapi için Yaş Aralığı Kaçtır?

Mezoterapi genel olarak yaş ile ortaya çıkacak sorunlara önlem almak veya bu sorunlar ortaya çıkmış ise çözüm bulmak amacıyla uygulandığı için geniş bir yaş çerçevesinde uygulanabilmektedir. Mezoterapi işlemine herhangi bir mani oluşturacak durumu olmayan her 20 60 yaş arası kişiler güvenle bu uygulamadan yaralanabilirler. Ayrıca bu işlem cinsiyet ayrımı olmaksızın kadın – erkek herkese uygulanabilmektedir.

Mezoterapi Fiyatları

Mezoterapi fiyatlarını etkileyen birçok husus bulunmaktadır. Bunların başlıcaları; uygulamanın hangi tedavi amacıyla yapıldığı, kaç seans uygulandığı, hangi ilaç bileşimlerinin hangi doz miktarında uygulandığı ve kullanılan ilaç bileşimlerinin kaliteleridir. Bu sebeple tekrar belirtmek gerekirse mezoterapi tedavisi almaya karar veren kişiler araştırmalarının öncülü olarak fiyata bakmamalı, daha ziyade kaliteyi öncül olarak göz önünde bulundurmaları gereklidir. Mezoterapi hakkında detaylı bilgi ve fiyatlar için 0312 465 06 66 ile 0505 806 07 57 telefon numaralarından doktor@servetkarayun.com adlı e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.